PIATA DE GROSS PENTRU PESTE INCEPE SA PRINDA CONTUR

PIATA DE GROSS PENTRU PESTE INCEPE SA PRINDA CONTUR

Piața de gross pentru pește, proiect cu finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional de Pescuit 2007-2013, începe să prindă contur. Până în acest moment, au fost turnate prefabricatele din beton, respectiv stâlpii și grinzile, și s-a trecut la montarea acestora pe poziție. De asemenea, a fost cofrată și ulterior turnată placa de beton de la cota zero. În perioada imediat următoare sunt așteptate în șantier materialele necesare pentru realizarea pereților și acoperișului.
Prin proiectul “Înfiinţarea unei pieţe de gross pentru peşte în municipiul Giurgiu”, în valoare de 6.956.238 lei, municipiul va avea, în zona Canalului Plantelor, o piaţă modernă de gross pentru pește. Clădirea va dispune de spaţiile necesare asigurării fluxurilor de recepţie, prelucrare, depozitare şi prezentare a produselor din peşte, conform standardelor şi normativelor specifice. Suprafaţa destinată investiţiei este de 2.945,00 mp, din care 1.142,00 mp sunt pentru construcţia propriu-zisă, iar restul suprafeţei va fi sistematizată şi amenajată pentru circulaţie auto şi pietonală, parcări, spaţii verzi şi zone edilitare.
Existenţa unei pieţe de peşte va contribui în mod esenţial la îmbunătăţirea comercializării peştelui în condiţii optime de igienă şi conservare, asigurându-se respectarea procedurilor de calitate şi control. Realizarea pieţei de gross va reprezenta un mediu foarte bun de afaceri, prin asigurarea unor beneficii majore atât la nivelul cumpărătorilor şi comercianţilor, cât şi la cel al furnizorilor de peşte (pescari, asociaţii pescăreşti). Peştele provenit din pescuitul din apele Dunarii şi acvacultură va puatea fi comercializat şi distribuit şi în tară, fapt care va stimula creşterea producţiei faţă de pragul atins în prezent.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul CEREMONII MILITARE SI DEPUNERI DE COROANE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.